Ecuador, dag 7

Weer om 7:30 opgestaan. Om acht uur ontbijt. Helaas is het weer wat minder vandaag: het regent. 

Vandaar misschien de benaming ‘regenwoud’ :)

Om negen uur, met de andere Nederlandse groep, per boot vertrokken voor een excursie naar dorpjes in de buurt van de lodge. Als eerste hebben we een bezoek gebracht aan het huis van een vrouw die ons ging laten zien hoe je chicha (spreek uit: tsji-tjsja) maakt.

Chicha is de nationale drank van Ecuador. Het is een soort melkachtige drank gemaakt van gefermenteerde yuca’s (een soort aardappel).

Vroeger begon het fermentatieproces door middel van spuug, nu gebruiken ze er een zoete aardappel voor. Na ongeveer 6 dagen ontstaat de alcohol in de drank.


Untitled photo

Het smaakt een beetje zuur, lijkt wel wat op karnemelk, maar dan met alcohol. De locale bevolking drinkt deze drank in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld tijdens een bruiloft.

Hierna hebben we (weer, want dit deden we ook al bij Mitad del Mundo) met een blowgun geschoten. Dit is een blaaspijp met een lengte van ongeveer 2,5meter. We hebben een kleine blowgun met pijltjes gekocht als souvenir.

Hierna zijn we verder gewandeld naar een wat groter dorp waar we een bezoek brachten aan een pottenbakkerij. De vrouwen maken potten van klei uit de rivier. Ze doen dit zonder een draaischijf, maar gewoon met de hand. Alle kleuren die ze gebruiken om de potten te verven komen zo uit de natuur.

Om 13:00uur waren we weer terug in de lodge voor de lunch.Na de lunch hebben wij met onze privégids Ruben een bezoek gebracht aan een ‘trap’-museum.Hier hebben we allerlei manieren gezien om dieren te vangen. Velen hiervan zijn nog steeds in gebruik.


Bij terugkomst in de lodge is Martijn gaan zwemmen samen met Ruben. Alhoewel Ruben het eigenlijk te koud vond, kon hij toch niet achterblijven.

Eén van de medewerkers van de lodge heeft ons geleerd hoe je moet varen in een kano die gemaakt is van een uitgeholde boomstam. Ze gebruiken geen peddels, maar een stok waarmee ze zich afzetten. De kano is ontzettend onstabiel en slaat erg snel om. Dan moet je hem zo ongeveer weer opduiken en naar de kant slepen om te legen.

‘s Avonds hebben we weer veel te veel plezier gehad bij het kampvuur, met de Aguardientes die de jongens van de lodge gekocht hadden. En deze keer dronken we het wel warm, zoals het hoort, vermengd met een soort ranja.

Martijn moest de zaklamp van Ruben kapen om überhaupt de weg naar zijn hut weer terug te vinden. :)


vorige

volgende

Powered by SmugMug Owner Log In