Ecuador, dag 6

Om 7:30 uur opgestaan, en genoten van een heerlijk ontbijt. 

Daarna een vijf uur durende hike door de jungle gedaan. Dat was vrij zwaar maar wel heel mooi.


De gids die mee was heeft ons veel uitgelegd in het Spaans, wat door Annemieke minstens even goed en snel vertaald werd als door Ruben :)

We hebben citroenmieren gegeten, zo van een stokje afgelikt zeg maar. Ook zagen we hoog in de bomen nog een klein aapje.

Onderweg in een stroompje heerlijk gezwommen en een zeer goede lunch gehad.

De tocht eindigde bij een Zoo/opvangcentrum waar we een rondleiding kregen van een Nederlandse jongen die daar stage liep.


Untitled photo
Untitled photo

Ze hebben er vooral apen en vogels, maar ook een aantal katachtigen en een soort van wilde zwijnen die wij niet kenden.

We werden direct bij aankomst begroet door een Trompettervogel. Een heel grappig dier die hoog op z’n poten staat en heel hard kwam aanrennen om ons te begroeten.

Vanaf de Zoo zijn we per tube (binnenband) teruggedobberd naar de lodge. Hierna hebben we lekker geluierd in onze hangmat.

‘s Avonds na het diner hebben we weer ontzettend veel lol gehad bij het kampvuur met de Deense meisjes Cecilia en Ida.

Wij hadden in Quito bij een winkeltje gevraagd naar de nationale drank van Ecuador en daar een klein flesje van gekocht. Dit spul heet ‘Aguardientes’, en het bleek hetzelfde spul te zijn als we bij aankomst in de lodge warm te drinken hadden gekregen


De jongens van de lodge (met wie we veel plezier hadden) vonden het echter geen goed spul en beloofden dat zij voor de volgende avond een fles échte Aguardientes zouden regelen. (Zij kopen het spul in een dorpje in de buurt, in een 2 liter colafles voor 1 dollar!)


vorige

volgende


Powered by SmugMug Owner Log In