Ecuador, dag 4

We waren weer ontzettend vroeg wakker, maar al wel later dan de voorgaande dagen. Voor de verandering hebben we maar eens buiten de deur ontbeten. Daarna hebben we de trolleybus naar het oude centrum genomen.

Volgens ons boek zou er op Plaza de la Indepedencia een Tourism Office zijn van waaruit wandelingen door de oude stad werden verzorgd.


Untitled photo

Na veel gezoek hebben we dit bureau ook gevonden, het zat inderdaad wel min of meer aan de Plaza, maar een beetje op een binnenplaatsje.Ze zouden om negen uur open gaan, maar toen wij er waren waren ze nog niet open. Er stond wel een medewerker voor de deur die ons kon vertellen dat we goed zaten, maar dat ze de sleutels waren vergeten en daarom later open gingen :)


We hebben met een gids (en een gewapende bewaker) een leuke tour gemaakt door de oude stad. Samen met een ander Nederlands meisje, die bij een gastgezin Spaans ging leren, waren we de enigen. De sfeer in de oude stad was gespannen, overal bewapende mensen in uniform en veel gepantserde auto’s. Er zou die dag een demonstratie plaatsvinden, en het werd dan ook steeds drukker en lawaaiiger. (Later zouden we leren dat de ouderen gingen demonstreren voor meer geld, hun woorden kracht bijzettend door met lepels op pannen te slaan.) De gastouder van het andere Nederlandse meisje nam ons in een taxi mee terug naar de toeristenwijk. Hij vond het duidelijk niet prettig dat wij in de oude stad zouden achterblijven.


Untitled photo

Na een lunch bij een backpack-hotel zijn we met de moed in onze schoenen naar het bureau van de Tourism Police geweest. We dachten namelijk te weten waar het was, en hadden daar (net als bij alle overheidsgebouwen) een lange rij met wachtenden buiten zien staan. Gelukkig voor ons was dat de gewone politie, en niet de toeristenpolitie. Zij zaten in een ander gebouw, zonder wachtrij. Hier werden we dan ook heel keurig en snel geholpen. Even een formulier invullen, wat stempels erop en binnen 15 minuten stonden we weer buiten. Hierna hebben we maar even een internetcafé opgezocht om het thuisfront wat op de hoogte te stellen. Daarna zijn we lekker met onze boekjes naar het park geweest. ‘s Avonds hebben we gegeten bij de Pizzahut. We gingen vroeg slapen want de volgende dag moesten we vroeg op om naar de jungle te gaan.


vorige

volgende

Powered by SmugMug Owner Log In