Ecuador dag 14 - othegrouch

Ecuador, dag 14

Om kwart over zeven opgestaan, om half acht aan het ontbijt, om vijf voor acht belt de gids dat hij een uur later komt, natuurlijk.


Dus om negen uur vertrokken naar:

- San Bartelomé: een klein dorpje met een mooi kerkje. Bij een soort bakkerijtje mochten we warme broodjes proeven, gevuld met een soort honing gemaakt van suikerriet.

- Chordeleg: dit stadje staat bekend om zijn zilver. Er zitten werkelijk 100 zilverwinkeltjes naast elkaar. Ze maken van alles, maar het meeste komt op ons een beetje kitsch over.

- Gualaceo: een heerlijke lunch gehad in een grote villa (soort haciënda) met veel grond eromheen. Er was een grote groep meisjes van een meisjesschool aan het zwemmen, en we stonden dan ook weer in het middelpunt van de belangstelling.

Hierna hebben we een lokale markt bezocht waar voornamelijk groente en fruit verhandeld werd.

Vervolgens hebben we een kijkje genomen bij een weverij, waar we veel respect kregen voor de weefsters. Ze hebben geen modern weefgetouw en het werk gaat dan ook zeer langzaam. Het weven van een sjaal kan wel een maand in beslag nemen


Hierna zijn we teruggekeerd naar Cuenca.

Toen we ‘s avonds op weg waren om uit eten te gaan kwamen we een soort processie tegen. Allemaal versierde wagens met kinderen erop verkleed als engeltjes en een hele stoet zingende mensen met kaarsen.


vorige

volgende

Powered by SmugMug Log In