Ecuador

Untitled photo

Ecuador, dag 1 en 2


Wat een reis wat een reis. Iberia staat vanaf nu met stip onderaan op de lijst van vliegtuigmaatschappijen. Omdat:

1. Amsterdam -> Barcelona een vlucht is waar je geen eten krijgt (opmerking: onze ticket kostte meer dan 1000 euro per persoon!). Een kopje koffie kost meer dan 2 euro. Wij wisten dit niet, wij hadden toch eigenlijk wel op een ontbijtje gerekend. 

2. Overstappen is waardeloos. Zeker als dit 3 keer moet. 

3. Op de lange intercontinentale vlucht krijg je nauwelijks eten en drinken. Het eerste uur krijg je wat, daarna 10 uur niets (we moesten zelfs verplicht slapen, terwijl het overdag was) en daarna krijg je het laatste uurtje nog wat. 


 4. Gedurende de vlucht is er niemand van het personeel te vinden. Op een gegeven moment hebben we zelfs zelf drinken ingeschonken in het keukentje. 

5. Ze jatten je bagage. De tas van Martijn werd niet naar Quito gestuurd maar naar Bógota. En toen de tas een dag later toch in Quito aankwam was alles wat van waarde was eruit gejat. Duidelijk een vooropgezette handeling van het fijne Iberia-personeel dus. 

6. Dankzij dat fijne personeel van Iberia zitten we nu zonder oplader voor onze EOS 300D digitale camera, moeten we aangifte doen bij de luchthaven en bij de politie en moeten we proberen een vervangende oplader te vinden. 

7. Iberia neemt geen enkele aansprakelijkheid over de gejatte spullen. Op het moment dat je bagage bij hun incheckt ben je het al zo goed als kwijt, tenzij je van te voren op Schiphol een uitgebreide lijst het laten maken van de inhoud van je tas/koffer. 

Verder was dag 2 ‘s ochtends wel heel leuk. Ecuador bevalt goed. We zijn naar de evenaar geweest ‘Mitad del Mundo’ oftewel ‘Quito’ in de taal van de Indígenos.


Untitled photo
Untitled photo

Er waren 2 museums. Een officiële, ooit gebouwd door de Fransen. Maar deze zit zo’n 300 meter naast de echte evenaar.

De Fransen hadden een berekeningsfout gemaakt. 

Het museum op de echte evenaar was erg leuk. We kregen een uitgebreide rondleiding, met allerlei bewijzen dat dit de echte evenaar was. Ook kregen we veel info over de Indígenos die hier vroeger een rijke cultuur hadden. Zij weten ook al eeuwen waar de echte evenaar zich bevond; ze wisten dus ook dat de Fransen fout zaten. 

Terug in Quito zijn we naar een park in de buurt van ons hotel geweest. Omdat het weekend was was het er erg druk, maar heel gezellig. Veel sportende mensen, verkoopstalletjes en mensen die lekker in het gras lagen te luieren. Wij hebben de hele middag lekker gezeten en mensen gekeken. O ja, binnen Quito hebben ze een erg mooi openbaar vervoer systeem, namelijk de trolleybus. Deze rijdt op een aparte rijbaan en ze vertrekken om de 2 minuten van Noord naar Zuid en vice versa.


Powered by SmugMug Owner Log In